Ostatnia wizyta: Obecny czas: Pi膮, 10 Wrz 2010, 09:46

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 21 posty(贸w) ]  Id藕 do strony 1, 2  Nast臋pna

Tw贸j ulubiony G艂贸wny Z艂y to:
Sauron z "W艂adcy Pier艣cieni" 10%  10%  [ 1 ]
Voldemort z "Harry'ego Pottera" 0%  0%  [ 0 ]
Orochimaru z "Naruto" 10%  10%  [ 1 ]
Sarevok z "Baldur's Gate" 0%  0%  [ 0 ]
Darth Vader z "Gwiezdnych Wojen" 20%  20%  [ 2 ]
Szatan z "Biblii" (Przepraszam, nie mog艂am si臋 oprze膰!) 20%  20%  [ 2 ]
Kto艣 inny (kto taki?) 40%  40%  [ 4 ]
Razem g艂os贸w : 10
Autor Wiadomo艣膰
 Temat postu: Geniusze z艂a
PostWys艂any: Czw, 04 Lut 2010, 20:04 
Mieszkaniec
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: Pon, 29 Gru 2008, 13:33
Temat dotyczy tzw. geniuszy z艂a, nazywanych te偶 Czarnymi Panami tudzie偶 G艂贸wnymi Z艂ymi. Chcia艂abym przedyskutowa膰 z Wami ich cechy wsp贸lne, a tak偶e pozna膰 waszych "ulubie艅c贸w".

Moim ulubionym Z艂ym jest... Orochimaru-sama. Nie b臋d臋 si臋 rozwodzi艂膮 nad jego niew膮tpliw膮 urod膮 oraz urokiem osobistym, gdy偶 poniewa偶 nikogo to nie interesuje (no i jest jakby oczywiste :P). Na pocz膮tku g艂贸wnie por贸wnywa艂am go z Voldemortem (podobie艅stw jest mn贸stwo, nawet wygl膮daj膮 podobnie - kto艣 nie kumaty nawet zacz膮艂 jara膰 si臋 tym, 偶e Kabuto ma takie same pingle jak Harry), ale potem stwierdzi艂am, 偶e Oro jest lepszy. Bo nie dorabia艂 sobie 偶adnej chorej ideologii do tego, co robi艂 (Voldzio, jako rasista, by艂 z g贸ry skazany na pora偶k臋, przekre艣laj膮c mn贸stwo os贸b, kt贸re mog艂yby si臋 mu przyda膰. Oro艣 przegra艂, moim zdaniem, tylko dlatego, 偶e chapn膮艂 za du偶o i nie da艂 rady prze艂kn膮膰).

Je艣li uwa偶asz, 偶e kto艣 jeszcze powinien znale藕膰 si臋 w ankiecie albo 偶e kto艣 powinien z niej znikn膮膰, porusz spraw臋 w temacie. Prawd臋 m贸wi膮c, zastanawia艂am si臋 nad Kir膮, ale on nie pasuje do ca艂o艣ci - nie posiada cech typowych dla G艂贸wnego Z艂ego, poza tym w jego "bajce" po艂owa postaci to czarne charaktery...

Bo nie skar偶y si臋 i umiera po cichu"
Dezerter

G贸ra
Offline Profil  

Temat postu: Re: Geniusze z艂a
PostWys艂any: Pi膮, 05 Lut 2010, 08:38 
Szlachcic
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: 艢ro, 11 Mar 2009, 19:14
Wypowiem si臋 kr贸tko bo mam ma艂o czasu ale mo偶esz by膰 pewna 偶e to m贸j ulubiony temat b臋dzie!

G艂贸wny Evil... Zawsze, od zawsze najlepszym z najgorszych by艂 go艣cinnie wyst臋puj膮cy na moim Avku Black Mage (Dla tych co nie wiedz膮 jest to posta膰 z 1 cz臋sci bodaj FF i zosta艂a wykorzystana do stworzenia BM w komiksie, kt贸ry zmieni艂 si臋 w kresk贸wk臋 z nieprofesjonalnymi podk艂膮daczami g艂os贸w).

A teraz czemu? Jest po stronie dobra... Wi臋c jak to jest 偶e jest z艂y? Bardzo proste!
Za jego namow膮 pozostali bohaterowie trac膮 resztki sumienia i czyni膮 co nast臋puje:
-Rabuj膮
-Zabijaj膮
-Gwa艂c膮
-DU呕O zabijaj膮
-Niszcz膮 Miasta
-Niszcz膮 wsie
-OD CHOLERY I CIUT CIUT zabijaj膮
- Niszcz膮 ca艂e po艂acie teren贸w
-Niwecz膮 ca艂e cywilizacj臋

To wszytko dzi臋ki niemu. Owi "Wojownicy 艢wiat艂a" gdyby nie ten tytu艂 najpewniej byli by 艣cigani przez organ 艣cigania przest臋pc贸w. BM wykorzystuje ten fakt 偶e nikt mu nic nie robi i mimowolnie rozprzestrzenia z艂o na ca艂y 艣wiat przedstawiony. Raz si臋 nawet zdarzy艂o 偶e w艂ada艂 piek艂em... A to wszystko na lvl 1.

Jemu podobnym jest S艂awny Richard z komiksu "Looking For Group", jest to nieumar艂y kt贸ry czerpie niewypowiedzian膮 rado艣膰 z nadziewania ludzi, zwierz膮t i czegokolwiek co 偶yje na ostrz臋 swego no偶a. Lubi te偶 pali膰 ludzi i wioski. S艂owem... lubi zabija膰. Evil! A mimo to... jest po stronie dobra.

To jest pow贸d dla kt贸rego lubi臋 obu. S膮 dobrzy a mimo to nie zrezygnowali ze z艂a.

Image

G贸ra
Offline Profil E-mail  

PostWys艂any: Pi膮, 05 Lut 2010, 21:10 
Nios膮cy Kamie艅
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: Wto, 20 Lut 2007, 12:59
Miejscowo艣膰: Krk wtf !?
Lubi臋 GZ贸w z sag. Loki wyl膮dowa艂 by na miejscu pierwszym z (nie)honorowym tytu艂em Najwi臋kszej Szui, miejsce drugie Surtr jako Najwi臋kszy Niszczyciel (za艂amie si臋 pod nim most Bifrost, a potem od jego p艂omieni p贸jdzie z dymem calutki 艣wiat). GZE (G艂贸wny Z艂y Epizodyczny) maj膮 t臋 wad臋, 偶e szybki gin膮... Jednak Hymir mia艂 styl, Geirr枚d mia艂 pomys艂, Thrym w sumie te偶, Skrymnir mia艂 moc (i nawet uszed艂 z 偶yciem!)

Jednak IMO w ankiecie raczej powinien si臋 znale藕膰 Morgoth (Melkor/Bauglir, wiadomo o kogo chodzi) ni偶 Sauron (Gorthaur czy jak mu tam inaczej by艂o). W ko艅cu ten pierwszy w sumie wi臋cej krwi przela艂 i wi臋cej z艂a poczyni艂, jeno w zamierzch艂ych czasach ...

--== Z.O.N.A. - Czas Artefakt贸w ==--
S艂u偶bowo w Krakowie. Wracam ~17.09. W sprawach pilnych pisa膰 PW/SMS.
Od pa藕dziernika zn贸w na stra偶y porz膮dku w Anduinie.

G贸ra
Offline Profil E-mail  

PostWys艂any: Pi膮, 05 Lut 2010, 21:42 
Ksi臋ciunio
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: Sob, 30 Gru 2006, 16:31
Hyy... Pff... Hyy... Pff... Z wymienionych tutaj postaci wyb贸r by艂 absurdalnie prosty. Hyy... Pff... Hyy... Pff... Lord Vader, oczywi艣cie :) Hyy... Pff... Hyy... Pff...

Chocia偶 chodzi mi po g艂owie jaki艣 czarny charakter, kt贸rego wielkim fanem by艂em od zawsze, tylko nie mog臋 sobie przypomnie膰, o kogo chodzi艂o. Mo偶e po prostu zal臋g艂o si臋 we mnie takie przeczucie, kt贸re z prawda ma niewiele wsp贸lnego, jednak postaram si臋 dok艂adnie spenetrowa膰 swoje zwoje w poszukiwaniu Z艂oczy艅cy Wszech Czas贸w, kt贸ry gdzie艣 tam si臋 ukrywa.

A gdzie jest Lord Z z Power Rangers?

G贸ra
Offline Profil E-mail  

PostWys艂any: Pon, 08 Lut 2010, 15:04 
Mieszkaniec
Awatar u偶ytkownika

Nie wiem co mia艂y oznacza膰 te onomatopeje, ale chcia艂am, 偶eby by艂o wi臋cej opcji...
O Morgothu... Nie s艂ysza艂am zbyt wiele. Mo偶e zamie艣cimy go jako osobn膮 opcj臋, opr贸cz Saurona, a nie zamiast?

Dezerter

G贸ra
Offline Profil  

PostWys艂any: Pon, 08 Lut 2010, 17:15 
Gospodarz W艂oski
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: Pon, 29 Pa藕 2007, 12:58
Miejscowo艣膰: Z艂oty Stok
Te onomatopeje to sapanie Vadera xD

A dla mnie najwi臋kszym geniuszem i esencj膮 z艂a jest Konstant Drachenfels ze 艣wiata Warhammera.
Co prawda nie jest on ani zwi膮zany z Chaosem, ba, nawet walczy艂 z nim, lecz tylko dlatego, 偶e prawdopodobnie sam zgin膮艂by, gdyby nie pom贸g艂 reszcie.
Lecz mimo wszytko jest do szpiku ko艣ci okrutny, bezlitosny, wyrz膮dzi艂 wiele z艂a tylko dla w艂asnej przyjemno艣ci. Gra w karty ze 艣mierci膮 ju偶 13 tysi臋cy lat, przez co pewnie w kolejnych latach da o sobie zna膰 w postaci kolejnego okrutnego czynu.
W sumie to pewnie i Morgoth i Vader byli bardziej 藕li je艣li chodzi o "jaknajwi臋kszezniszczenie", ale Drachenfelsa i tak darz臋 wi臋ksz膮 sympati膮. Ten go艣膰 ma klas臋, drwi sobie nawet z samych bog贸w typu Khorne, Slaanesh... Nie zale偶y mu na niczym, ani na podbiciu 艣wiata, ani na jego zniszczeniu. Po prostu sobie 偶yje i korzysta ze swej nie艣miertelno艣ci tylko w z艂ych celach.

G贸ra
Offline Profil E-mail  

PostWys艂any: Pi膮, 19 Lut 2010, 19:44 
Szlachcic
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: Sob, 27 Sty 2007, 19:25
Miejscowo艣膰: z Rumenoru
Ja wybra艂em upoad艂ego anio艂a z biblii, poniewa偶 jako jedyny z geniuszy z艂a przetrwa艂 (ka偶dy z nich przegra艂) lub nie zmieni艂 frontu. Wci膮偶 sobie jest i przeprowadza ludzi na drog臋 zniszczenia i zatracenia.

do tej ankiety doda艂bym jeszcze Sandro z sagi Heroes of Might and magic, Fathera z Fullmetal alchemist oraz aizena z bleach'a.

to tylko anio艂 czasami
rozdawa艂 przez moje r臋ce"
Ks. Jan Twardowski

Eol Eldar

G贸ra
Offline Profil  

PostWys艂any: Pi膮, 19 Lut 2010, 21:18 
Gospodarz W艂oski
Awatar u偶ytkownika

Niekt贸re Ktosie inne te偶 przetrwa艂y i dalej siej膮 zniszczenie, chocia偶 szatan jest chyba najs艂awniejszy z nich wszystkich. W sumie to czarny charakter tak naprawd臋 nie jest jako takim czarnym charakterem, bo zwykle przedstawiony jest oczami bohatera dobrego, przez co uczymy si臋, jakim nie powinno si臋 by膰. Brak mi troch臋 jakiego艣 dzie艂a, kt贸ry by艂by spojrzeniem tego "z艂ego".

PS. Ka偶dy by chcia艂 wsadzi膰 jeszcze kogo艣, ale w ankiecie chyba dobrze, 偶e s膮 podani jedynie najs艂ynniejsi.(Poza Orochimaru, kt贸rego znaj膮 tylko ogl膮daj膮cy Naruto.)

G贸ra
Offline Profil E-mail  

PostWys艂any: Pi膮, 19 Lut 2010, 21:22 
Pierzasty elf
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: Wto, 29 Kwi 2008, 14:14
Miejscowo艣膰: Bia艂y B贸r k. Grudzi膮dza
W艂a艣ciwie Szatana mo偶na r贸偶nie interpretowa膰. Mo偶na by go uzna膰 za buntownika, kt贸ry dla w艂asnej wolno艣ci postanowi艂 sprzeciwi膰 si臋 boskiemu porz膮dkowi i t艂uc si臋 o swoje, podst臋pnie usi艂uj膮c rozwali膰 i podporz膮dkowa膰 sobie ca艂膮 ludzko艣膰. Na poziomie anielskim do艂膮czenie si臋 do niego mog艂oby stworzy膰 porz膮dn膮 rebeli臋 przeciwko "tyranii", ale z poziomu ludzi niestety musimy zauwa偶y膰, 偶e mogliby艣my by膰 tylko ofiarami :P A B贸g raczej by nas broni艂 jako swoje dzie艂o.
He he.

G贸ra
Offline Profil E-mail  

PostWys艂any: Pi膮, 19 Lut 2010, 22:40 
Mieszkaniec
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: 艢ro, 08 Pa藕 2008, 20:01
Meriadok napisa艂(a):
Ja wybra艂em upoad艂ego anio艂a z biblii, poniewa偶 jako jedyny z geniuszy z艂a przetrwa艂 (ka偶dy z nich przegra艂) lub nie zmieni艂 frontu. Wci膮偶 sobie jest i przeprowadza ludzi na drog臋 zniszczenia i zatracenia.

Ale偶 wielu geniuszy z艂a przetrwa艂o! Zw艂aszcza w utworach, kt贸re jeszcze si臋 nie zako艅czy艂y. A akurat Satanael ju偶 przegra艂, bo jest bez szans przy wszechpot臋偶nym, omnipotentnym OP/munchki艅skim Jahwe Mi tam w og贸le 艣mieszna wydaje si臋 sytuacja, w kt贸rej kto艣 niby tak "sprytny" i "przebieg艂y"(jasne, przebieg艂y jak woda w klozecie :? ) buntuje si臋 przeciwko komu艣, przeciwko komu nie da si臋 wygra膰 i z g贸ry jest ustalone, 偶e mecz wygrywaj膮 "ci na g贸rze".
Osek napisa艂(a):
PS. Ka偶dy by chcia艂 wsadzi膰 jeszcze kogo艣, ale w ankiecie chyba dobrze, 偶e s膮 podani jedynie najs艂ynniejsi.(Poza Orochimaru, kt贸rego znaj膮 tylko ogl膮daj膮cy Naruto.)

Popieram, jednak ja nie s艂ysza艂em o tym Sarevoku(nie gra艂em w Baldur's Gate), a o Orochimaru i owszem(chocia偶 jak tak sobie my艣l臋, to w "Naruto" jest tyle postaci, 偶e nie jestem pewien, czy Orochimaru jest tym najlepszym czarnym charakterem(dla mnie bardziej z艂y by艂 Rikudou Pain, a (naj)wi臋ksz膮 sympati膮 da偶臋 Akasuna no Sasori)). Pomijaj膮c te dwie postaci(w ko艅cu nie ka偶dy gra w gry komputerowe i ogl膮da anime), wszystkie pozosta艂e s膮 jak najbardziej uzasadnione i CHYBA jako tako znane wszystkim u偶ytkownikom tego forum.
Savio napisa艂(a):
Hyy... Pff... Hyy... Pff... Z wymienionych tutaj postaci wyb贸r by艂 absurdalnie prosty. Hyy... Pff... Hyy... Pff... Lord Vader, oczywi艣cie Hyy... Pff... Hyy... Pff...

Imo Vader jest takim sobie schwarzcharakterem. Nie poci膮ga艂 za sznurki, tylko sam by艂 marionetk膮 i wykonywa艂 rozkazy. Ostatecznie si臋 nawr贸ci艂, sta艂 si臋 jaki si臋 sta艂 przez intrygi Palpatine'a i g艂upot臋 Jedi. Chocia偶 fakt, faktem w realiach Star Wars by艂 najsilniejszym jedi/Sithem ze wszystkich, ale moim zdaniem to za ma艂o, by da膰 mu palm臋 pierwsze艅stwa.

Co do mojego g艂osu, to... hmmm... hmmm... wolno nominowa膰 siebie?(偶art) Nie potrafi臋 nikogo wybra膰, wszyscy albo sztampowi, albo "szarzy", zamiast "czarni".
Z opisu Sza艂asa wynika, 偶e Black Mage pasowa艂by mi. Ponadto z tego co si臋 orientuj臋, wymieniony przez Meriadoka, Sandro z HIII jest interesuj膮c膮 postaci膮(ale nie przeszed艂em tej kampanii i nie znam dok艂adnie jego historii).
Ok, ju偶 wiem m贸j g艂os w臋druje na... Hadesa z filmu animowanego, produkcji Disneya pt. "Herkules"! Nie ma drugiego takiego! I te jego teksty: "a potem pogadamy, popijemy, poszumimy, pokr臋cimy si臋 i pa, lecimy do domu".
A tak na serio, to nie wiem i na razie nie oddam swojego g艂osu na nikogo.

Btw. Dlaczego przy szatanie jest "(Przepraszam, nie mog艂am si臋 oprze膰!)"?

Ute iino, utareru kagugo no aru yatsu dakeda - Lelouch Lamperouge
Strzela膰 powinni tylko ci, kt贸rzy gotowi s膮 zgin膮膰 - Lelouch Lamperouge

G贸ra
Offline Profil  

PostWys艂any: 艢ro, 24 Lut 2010, 17:12 
Mieszkaniec
Awatar u偶ytkownika

Bo Szatanowi nie udowodniono fikcyjno艣ci, a czyje艣 uczucia religijne mog艂yby zosta膰 ura偶one tym, 偶e potraktowa艂am Bibli臋 na r贸wni z np. Naruto!

Wsadzi艂am Orochimaru zamiast Paina, bo:
a) lepiej go znam
b) bardziej go lubi臋
c) wydaje mi si臋 on bli偶szy idei "geniusza z艂a",
d) Pain by艂 wprawdzie liderem Akatsuki, ale je艣li wierzy膰 spoilerom to
Spoiler:

A Sasori faktycznie by艂 spoko, ale nikt i nic nie przebije Hidanka i Kakuzu :)

Dezerter

G贸ra
Offline Profil  

PostWys艂any: 艢ro, 24 Lut 2010, 19:57 
Mieszkaniec
Awatar u偶ytkownika

Ruda Punk napisa艂(a):
Bo Szatanowi nie udowodniono fikcyjno艣ci, a czyje艣 uczucia religijne mog艂yby zosta膰 ura偶one tym, 偶e potraktowa艂am Bibli臋 na r贸wni z np. Naruto!

Ja tam nie widz臋 w tym nic z艂ego, to tylko por贸wnanie postaci na podstawie 藕r贸de艂 literackich, kt贸rymi dysponujemy. Nigdzie nie pisa艂a艣, 偶e m贸wimy o postaciach fikcyjnych(bo postaci膮 literack膮 Szatan jak najbardziej jest), wi臋c nie wiem, jak mo偶e to obra偶a膰 czyje艣 uczucia religijne.
Ruda Punk napisa艂(a):
Wsadzi艂am Orochimaru zamiast Paina, bo:a) lepiej go znamb) bardziej go lubi臋c) wydaje mi si臋 on bli偶szy idei "geniusza z艂a",d) Pain by艂 wprawdzie liderem Akatsuki, ale je艣li wierzy膰 spoilerom to

Pain by艂 moim zdaniem bardzo dobrym z艂ym, poza tym od Orochimaru by艂 znacznie silniejszy(wed艂ug mnie by艂 drug膮 najsilniejsz膮 postaci膮 w mandze, po Itachim(a w pewnych sytuacjach mo偶e nawet silniejszy od 艁asicy)), dodatkowo by艂 egocentrykiem i by艂 do艣膰 oryginalny. Faktem jest jednak, 偶e do miana typowego "geniusza z艂a" bardziej pasuje Sannin.
Odno艣nie spoiler贸w:
Spoiler:

Aha ju偶 tak, na koniec:
Ruda Punk napisa艂(a):
Bo Szatanowi nie udowodniono fikcyjno艣ci

Generalnie, je偶eli za艂o偶y膰, 偶e Naruto rozgrywa si臋 w 艣wiecie r贸wnoleg艂ym do naszego, to poza pewnymi rzeczami(argh...podej艣cie Kishimoto(tw贸rcy mangi "Naruto") do nauk 艣cis艂ych... powala), kt贸re mo偶na wzi膮膰 za metafory, to mo偶na twierdzi膰, 偶e Naruto r贸wnie偶 nie mo偶na udowodni膰 fikcyjno艣ci. I generalnie "udowadnianie fikcyjno艣ci jest z regu艂y bez sensu", z racji, 偶e cho膰by w tej chwili mog臋 wymy艣li膰 ze trzy teorie, kt贸rych nie da si臋 podwa偶y膰 i nie b臋d膮 musia艂y wspiera膰 si臋 jakimikolwiek metaforami, 偶eby pozosta膰 teoretycznie mo偶liwymi, a i tak nikt nie przyjmie moich rozmy艣la艅 jako dogmatu. Tak wi臋c przyjmowanie czegokolwiek na zasadzie(bo nie udowodniono, 偶e tak nie jest) jest... nieszczeg贸lnie rozs膮dne.

Teraz bardziej "on topic". W zesz艂y weekend sko艅czy艂em ogl膮da膰 pierwsz膮 seri臋 "Digimon"(wspomnienia wracaj膮), czyli "Adventure" i musz臋 powiedzie膰, 偶e ostatni z艂y by艂 do艣膰 interesuj膮cy(dalsza cz臋艣膰 posta(konkretnie nast臋pny "akapit") jest spoilerem).

Tak wi臋c "Last Boss", pot臋偶ny digimon(?... w艂a艣ciwie to do ko艅ca nie wiadomo,czy to by艂 digimon) zwany Apocalymonem(w tym anime jest bardzo wiele nazw zwi膮zanych z chrze艣cija艅stwem), sk艂ada艂 si臋 z... digimon贸w, kt贸re zgin臋艂y w procesie selekcji naturalnej(ca艂y czas m贸wi艂 o sobie w liczbie mnogiej)! W艂a艣nie te "s艂abe" i niezdolne do przystosowania si臋 do zaistnia艂ych warunk贸w digimony po艂膮czy艂y si臋 w jednego z艂ego, kt贸ry chcia艂 艣ci膮gn膮膰 na ca艂y 艣wiat zag艂ad臋, kt贸ra sk膮pa艂a by go w ciemno艣ci, cierpieniu i zmusi艂a do odczuwania b贸lu nie mo偶no艣ci dalszej egzystencji, takiego b贸lu, jaki odczuwa艂 Apocalymon(og贸艂em jednak jego ambicje by艂y dla mnie nieco sztampowe). Kr贸tko m贸wi膮c tutaj to s艂absi zn臋cali si臋 paradoksalnie nad silniejszymi. Pozostali 藕li z pierwszej serii "Digimon" te偶 byli nie藕li: Devimon(do艣膰 sztampowy, ale lubi臋 go艣cia, ocena 5/6), Etemon(samozwa艅czy najsilniejszy digimon na 艣wiecie, nietypowy i lekko sfiksowany, powiedzmy 4,5/6), Myotismon(w japo艅skiej wersji Vamdemon, wygl膮d paskudny, dobrze dobrany seiyuu, wzorowany na wampirze, ale i tak do艣膰 ciekawy, chocia偶, je偶eli chodzi o proporcje cia艂a i sylwetk臋, to designerzy spaprali spraw臋 dog艂臋bnie, ocena...c贸偶 ci臋偶ko oceni膰, z charakteru, ambicji itd. by艂 najlepszy z tej tr贸jki, z drugiej strony zwalony wygl膮d i image dzia艂aj膮 na jego niekorzy艣膰... 4,5/6) byli jeszcze "W艂adcy Ciemno艣ci" i c贸偶 mog臋 o nich powiedzie膰... byli czterej, nawet nie藕li(Piemon by艂 z nich najlepszy) i mimo i偶 seria o nich to tylko dwana艣cie odcink贸w(sic! to daje trzy odcinki na jednego digimon na poziomie mega(poziomy sz艂y jako艣 tak: baby, child, rookie, champion, ultimate i mega(zale偶y od t艂umaczenia)!!!) Mimo to zasiali najwi臋kszy terror, u艣miercili wielu znajomych i przyjaci贸艂 g艂贸wnych bohater贸w i sprawili, 偶e zrobi艂o mi si臋 偶al 艣wiata, w kt贸rym zaprowadzili swe rz膮dy(chocia偶 i tak zna艂em zako艅czenie :wink: ). oceny dla "W艂adc贸w Ciemno艣ci" to Metalseadramon - 4/6(pot臋偶na, bezwzgl臋dna bestyja, dziki kr贸l morza ze wspania艂ym seiyuu); Pinocchimon(aka Puppetmon) - 2,5... mo偶e nawet 2/6(s艂abiutko, kolejny psychopata, kt贸ry lubi si臋 bawi膰 z ofiar膮 zanim j膮 zabije... chory umys艂owo, obl膮kany, na ko艅cu udowodniono mu, 偶e si臋 myli艂, przyja藕艅 jest najwa偶niejsza, on nie ma przyjaci贸艂 i w艂a艣nie dlatego dostanie po du... po twarzy dostanie :twisted: , to ju偶 by艂o); Mugendramon(aka Machinedramon) ocena w sumie taka jak u delikwenta powy偶ej... m贸g艂 by膰 lepszy(bo o to nietrudno) ale ma艂o go pokazywali, wywnioskowa艂em tylko, 偶e by艂 maszynk膮 do zabijania nastawion膮 na eksterminacj臋 g艂贸wnych bohater贸w, pokazali go par臋 razy, po czym okaza艂 si臋 by膰 cieniakiem, kt贸rego Wargreymon mia艂 na hita :lol: ... ocena 2/6, bez taryfy ulgowej(no, jaki艣 beznadziejny, to on nie by艂, bez przesady, po prostu, robi艂 wra偶enie "b臋d膮cego, aby by膰")' last but not least... Piedmon (m贸j faworyt z tej czw贸rki) zimny, wyrachowany, spokojny, cyniczny, design troch臋 skopany, ale nie przeszkadza艂o mi to tak jak u Myotismona. Kiedy pierwszy raz go zobaczy艂em, by艂em pewien, 偶e co chwila b臋dzie wybucha艂 salwami 艣miechu jak czubek i 偶e jego seiyuu b臋dzie do艣膰 m艂ody m臋偶czyzna z g艂osem jak Tom Hulce. Tymczasem dosta艂em posta膰, kt贸ra prawie ca艂y czas spokojnie chodzi, jego seiyuu by艂 starszy m臋偶czyzna o lekko chropowatym g艂osie... c贸偶 bardzo dobry, na 5/6 nie zas艂u偶y艂(za ma艂o go by艂o), ale 4,5/6? Czemu nie?

W sumie "geniusze z艂a" z "Digimon" nawet mi pasowali, mo偶e sza艂u nie robili, ale co poniekt贸rzy mieli potencja艂(problemem przy takiej ilo艣ci wrog贸w jest fakt, 偶e nawet przy 54 odcinkach tej serii, nie da艂o rady porz膮dnie ich om贸wi膰, a niekiedy nawet przedstawi膰! Ostatecznie najwi臋cej czasu mia艂
Spoiler:

To tyle, obawiam si臋 tylko, 偶e najwi臋ksza cz臋艣膰 mojego posta to "pole minowe" nafaszerowane spoilerami. Jako艣 prze偶yjecie ^^'.

Edit: Ups! Nauczy艂em si臋, 偶e robienie spoilera w spoilerze sko艅czy si臋 rozsadzeniem tekstu xd .

G贸ra
Offline Profil  

PostWys艂any: Pi膮, 26 Lut 2010, 17:43 
Mieszkaniec
Awatar u偶ytkownika

W kwestii Szatana... Mo偶e powiem inaczej. Najprawdopodobniej jest on postaci膮 rzeczywist膮, z tym, 偶e nie wszyscy w to wierz膮 i nie maj膮 obowi膮zku wierzy膰. Ura偶ony m贸g艂by si臋 poczu膰 nie moher, tylko kto艣, kogo nawiedzony dzieciak oplu艂 gwo藕dziami z sufitu.

W kwestii Naruto...
Spoiler:

Dezerter

G贸ra
Offline Profil  

PostWys艂any: Pi膮, 26 Lut 2010, 19:19 
Mieszkaniec
Awatar u偶ytkownika

Ruda Punk napisa艂(a):
W kwestii Szatana... Mo偶e powiem inaczej. Najprawdopodobniej jest on postaci膮 rzeczywist膮, z tym, 偶e nie wszyscy w to wierz膮 i nie maj膮 obowi膮zku wierzy膰.

Je偶eli ju偶 przy szatanie jeste艣my to om贸wi臋 go jako troch臋 inn膮 "posta膰", a raczej zbi贸r "postaci".

Szatan, znaczy tyle co "przeciwnik" i w艂a艣nie, jako takiego "przeciwnika" g艂贸wnego bohatera mit贸w/Boga/boga itd. chcia艂bym go om贸wi膰. Og贸艂em jako wszystkie z艂e postaci, stoj膮ce naprzeciw postaci pozytywnych.

Osobi艣cie przyjmuj臋 taki spos贸b postrzegania szatana, kt贸remu najbli偶ej do satanistycznego. Nie, nie mam na my艣li czczenie go, czy jakie艣 inne bzdury. Po prostu uwa偶am, 偶e jest on personifikacj膮 ca艂ego z艂a(tutaj si臋 rozchodzi z satanizmem, kt贸ry uwa偶a, 偶e szatan jest personifikacj膮, pewnych cech po偶膮danych przez ich religi臋). Przy czym s艂owa "z艂o" prosz臋 nie interpretowa膰, jako nasze subiektywne z艂o, to znaczy zachowania nie akceptowane przez nasze spo艂ecze艅stwo, tylko raczej pewne rzeczy, kt贸rych poszczeg贸lne religie zabraniaj膮(a kt贸re mog膮 by膰 r贸偶ne, w konkretnych religiach, czyli np. w chrze艣cija艅stwie mamy "nie zabijaj"(zabijanie jest z艂e), a w religii Aztek贸w mamy, 偶e nale偶y dostarczy膰 s艂o艅cu serc, 偶eby nie zgas艂o(wi臋c zabijanie jest spoko)).

Oczywi艣cie w moim wyobra偶eniu szatan jest personifikacj膮 tego co jest z艂e wg. mnie. Z tym, 偶e ja mam na to takie spojrzenie, 偶e nie personifikuj臋 z艂a, poza tym jest do艣膰 ma艂o rzeczy, kt贸re wed艂ug mnie s膮 z艂e(chocia偶 z drugiej strony s膮 to stwierdzenia BARDZO og贸lne, pod kt贸re podci膮gam wszystkie pomniejsze).

Tyle o szatanie, je偶eli chodzi o realn膮 posta膰, to znaczy jaki艣 duch, kt贸ry ws膮cza z艂e my艣li do umys艂贸w ludzi, c贸偶 nie wierz臋, 偶e istnieje, ale nie wykluczam takiej mo偶liwo艣ci(ale i tak nie wp艂ywa to na mnie w 偶aden spos贸b w stosunku do sytuacji, w kt贸rej wiedzia艂bym, 偶e taka istota na pewno nie istnieje).

Co do Naruto:
Spoiler:

Edit: Wow post 600! xd

G贸ra
Offline Profil  

PostWys艂any: Czw, 04 Mar 2010, 16:29 
Mieszkaniec
Awatar u偶ytkownika

Czyli Szatan z Biblii jest personifikacj膮 z艂a z punku widzenia chrze艣cijan (kt贸ry miejscami jest s艂uszny, a miejscami chory), czy tak?

Sasori nie by艂 "g艂贸wnym" z艂ym, dlatego raczej nie pasuje on do tego tematu. Chocia偶 trzeba przyzna膰, 偶e mia艂 kole艣 klas臋.

Dezerter

G贸ra
Offline Profil  

PostWys艂any: Czw, 04 Mar 2010, 17:59 
Mieszkaniec
Awatar u偶ytkownika

Ruda Punk napisa艂(a):
Czyli Szatan z Biblii jest personifikacj膮 z艂a z punku widzenia chrze艣cijan (kt贸ry miejscami jest s艂uszny, a miejscami chory), czy tak?

Nie, nie! W 偶adnym wypadku, w艂a艣nie wedle interpretacji trzech wielkich religii monoteistycznych(czy raczej dw贸ch czysto monoteistycznych i jednego monoteizmu trynitarnego), to znaczy chrze艣cija艅stwa, islamu i judaizmu, taka interpretacja jest absolutnie b艂臋dna. Po prostu ja sobie pozwoli艂em na tak膮 wizj臋, 偶eby pokaza膰, jak mniej wi臋cej mog艂oby to wygl膮da膰, gdybym zak艂ada艂, 偶e szatan istnieje(ale jak ju偶 m贸wi艂em, nie mam w zwyczaju personifikowania absolutnie wszystkiego, wi臋c to tylko takie gdybania).
Ruda Punk napisa艂(a):
Sasori nie by艂 "g艂贸wnym" z艂ym, dlatego raczej nie pasuje on do tego tematu. Chocia偶 trzeba przyzna膰, 偶e mia艂 kole艣 klas臋.

Spoiler:

G贸ra
Offline Profil  

PostWys艂any: Nie, 07 Mar 2010, 03:16 
Mieszkaniec
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: Sob, 20 Lut 2010, 17:50
Yy...
Posta膰 Szatana do zabawy z Hiobem by艂a to偶sama z Jahwe, kt贸ry w swoim post臋powaniu przypomina艂 plemienne b贸stwo - nielogicznie, nieprzewidywalne, niemoralne, o ile mo偶na tak okre艣li膰 byt wy偶szy. Podzi臋kujmy wi臋c temu panu.

Zastanawia艂am si臋, czy by tu nie wpisa膰 Raistlina Majere. Ale dra艅 z艂y do ko艅ca nie by艂...

Ozymandias z Watchmen. By艂 geniuszem z艂a, bo plan wcieli艂 w 偶ycie p贸艂 godziny przed obowi膮zkowym sprawozdaniem ze swoich uczynk贸w. W dodatku pomys艂 mia艂 dobry...

Pokusz臋 si臋 o wpisanie Phobosa z Witcha, powo艂uj膮c si臋 na sag臋 4 serii komiksowej.
Spoiler:

ze starych ba艣ni.

http://blighter.blog.onet.pl

G贸ra
Offline Profil E-mail  

PostWys艂any: Pon, 15 Mar 2010, 17:33 
Br膮zowy Smok
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: 艢ro, 10 Sty 2007, 15:10
Miejscowo艣膰: Szczecin
M贸j ulubiony GZ to oczywi艣cie Jack Spicer. Chcia艂bym mie膰 takiego go艣cia jako GZta xD (g艂贸wnie dlatego, 偶e 艂atwo z nim wygra膰 :P).

Jak dla mnie ju偶 sama ankieta jest taka se. Bo GZt贸w mo偶naby mno偶y膰 na p臋czki, a Ty wymieni艂a艣 tutaj takich, kt贸rych, gdybym sam tworzy艂 t膮 ankiet臋, nigdy nawet nie pomy艣la艂bym, by wzi膮膰 (przy czym 3 nawet nie znam :P). No ale skoro ju偶 jest, to niech b臋dzie :).
Osek napisa艂(a):
Te onomatopeje to sapanie Vadera xD

O LOL, nie domy艣li艂em si臋 xD.

Trickster napisa艂(a):
Ozymandias z Watchmen. By艂 geniuszem z艂a, bo plan wcieli艂 w 偶ycie p贸艂 godziny przed obowi膮zkowym sprawozdaniem ze swoich uczynk贸w. W dodatku pomys艂 mia艂 dobry...

A tu si臋 zgodz臋. Mo偶e film (i tylko film) ogl膮da艂em tylko raz i by膰 mo偶e nie do ko艅ca zrozumia艂em t膮 intryg臋 (albo nie za dobrze j膮 ju偶 pami臋tam) ale ten go艣膰 by艂 tak dobry, 偶e a偶 z艂y xD.

G贸ra
Offline Profil E-mail  

PostWys艂any: 艢ro, 31 Mar 2010, 22:50 
Osadnik

Do艂膮czenie: Czw, 25 Wrz 2008, 18:49
Ja jestem geniuszem z艂a. Ha. Ha. Wszyscy zginiecie :'D

G贸ra
Offline Profil  

PostWys艂any: Czw, 01 Kwi 2010, 08:45 
Gospodarz W艂oski
Awatar u偶ytkownika

Zacz臋艂o mi troch臋 brakowa膰 w tej li艣cie Draculi. W ko艅cu to najs艂ynniejszy wampir. Nie by艂 stu procentowo z艂y, ale by艂 czarnym charakterem. Dumny i honorowy, pod膮偶a艂 po trupach do celu. No, a swych pot臋偶nych zdolno艣ci nie wykorzystywa艂 raczej ku szerzeniu dobra.

G贸ra
Offline Profil E-mail  

Wy艣wietl posty z poprzednich:  Sortuj wed艂ug  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 21 posty(贸w) ]  Id藕 do strony 1, 2  Nast臋pna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy to forum: Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w oraz 1 go艣膰

Nie mo偶esz zak艂ada膰 nowych temat贸w na tym forum
Nie mo偶esz odpowiada膰 w tematach na tym forum
Nie mo偶esz edytowa膰 swoich post贸w na tym forum
Nie mo偶esz usuwa膰 swoich post贸w na tym forum
Nie mo偶esz dodawa膰 za艂膮cznik贸w na tym forum

Szukaj: