Ostatnia wizyta: Obecny czas: Pi膮, 10 Wrz 2010, 10:35

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 46 posty(贸w) ]  Id藕 do strony 1, 2, 3  Nast臋pna
Autor Wiadomo艣膰
 Temat postu: Avatar
PostWys艂any: Sob, 05 Gru 2009, 19:06 
Mieszkaniec
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: 艢ro, 23 Wrz 2009, 21:42
Miejscowo艣膰: Warszawa
tu jest zwiastun: http://www.youtube.com/watch?v=cRdxXPV9GNQ

a teraz jakie艣 informacje ;) o filmie dowiedzalam sie dzis, zupelnie przypadkowo dzieki olbrzymiej reklamie ^^" przyznam szczerze, ze mnie zaciekawila, dlatego po pworcie do domu postanowilam sprawdzic coz to za film kryje sie pod nazwa "Avatar" :D objerzalam sobie trailera i stwierdzilam, ze bedzie to calkiem fajny film..a moze nawet bardzo fajny, kto wie ^^ rezyserem jest J.Cameron, czyli ten facet od Obcego, Terminatora i Titanica, w obsadzie aktorskiej znalal sie... a to juz zobaczcie na zwiastunie, jestem pewna ze ten, kto ogladal Aliena od razu pozna ta pania ;) (swoja droga jest nawet ktos z Zagubionych! :mrgreen: )

Cytuj:
Akcja filmu rozgrywa si臋 w XXIII wieku. G艂贸wny bohater, Jake Sully, to sparali偶owany od pasa w d贸艂 weteran. Otrzymuje szans臋 by ponownie chodzi膰 w ramach programu Avatar prowadzonego na Pandorze - ksi臋偶ycu gazowego giganta w uk艂adzie Alfa Centauri. Zamieszkuje go rasa humanoidalnych Na'vi - z ich DNA skrzy偶owanego z DNA ludzi hoduje si臋 cia艂a zwane "awatarami". Ludzki kontroler mo偶e zdalnie sterowa膰 takim cia艂em i czu膰 to samo co jego awatar. Na Pandorze Jake zostaje wrzucony w sam 艣rodek narastaj膮cego konfliktu mi臋dzy ludzkimi przybyszami a Na'vi 偶yj膮cymi na etapie 艂uk贸w i w艂贸czni. Ludzie chc膮 za wszelk膮 cen臋 pozyska膰 z Pandory bezcenne Unobtainium - nadprzewodnik zachowuj膮cy swoje w艂a艣ciwo艣ci nawet w temperaturach pokojowych. Jednocze艣nie zachowuj膮 si臋 bezlito艣nie wobec niezwyk艂ej fauny i flory globu. Jake z czasem zaczyna dostrzega膰 m膮dro艣膰 Na'vi i zastanawia si臋, czy stoi po dobrej stronie...

taki oto opis filmu znalalm na wikipedii xD wyglada nawet ciekawie (jeee w koncu ludzie robia za najezdzcow na obcej planecie), ale zeby w pelni ocenic trzeba bedzie objerzec^^ u nas dopiero od 25 grudnia... tego roku oczywiscie:)

Zavira

G贸ra
Offline Profil E-mail  

Temat postu: Re: Avatar
PostWys艂any: Sob, 05 Gru 2009, 20:57 
Szlachcic
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: 艢ro, 11 Mar 2009, 19:14
Film na podstawie gry opartej o ksi膮偶k臋 o tym samym tytule... odliczam godziny od premiery. 25 grudnia... nie wytrzymam no :mrgreen:

Musze to obejrze膰... Na'vi (chyba tak to si臋 pisze) s膮 tym czego ja oczekuje od idealnej rasy. Chudzi i wysportowani, zgoda z natur膮, ich laski s膮 sexy, maj膮 ogony i s膮 niebiescy (!).
Nie ma nic lepszego... musz臋 jeszcze jakim艣 sposobem zorganizowa膰 sobie ksi膮偶k臋... i b臋d臋 happy.
Na gr臋 niestety sobie pozwoli膰 nie mog臋... a film musi mnie troch臋 zadowoli膰 :mrgreen:

Image

G贸ra
Offline Profil E-mail  

PostWys艂any: Sob, 05 Gru 2009, 23:42 
Br膮zowy Smok
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: 艢ro, 10 Sty 2007, 15:10
Miejscowo艣膰: Szczecin
艂aaa艂. Brzmi ciekawie. Cho膰 ta rasa smerf贸w wcale mi si臋 nie podoba. Jacy艣 dziwni tacy i brzydcy.

I czemu jak ma by膰 jaka艣 rasa podobna do cz艂owieka, to czemu zawsze musi by膰 ona bardziej wysportowana, silna, zwinna, czy w og贸le lepsza od cz艂owieka. Serio, naprawd臋 strasznie mnie to zaczyna wkurza膰, 偶e ludzie zawsze ukazywani s膮 jako ci najgorsi, najmniej fajni -_-'.

Ale film obejrz臋 ch臋tnie.
Ber napisa艂(a):
(jeee w koncu ludzie robia za najezdzcow na obcej planecie)

Osobi艣cie, ja wci膮偶 wol臋, gdy jest na odwr贸t...

G贸ra
Offline Profil E-mail  

PostWys艂any: Nie, 06 Gru 2009, 11:38 
Szlachcic
Awatar u偶ytkownika

Haha Ric sam sobie zaprzeczy艂e艣 przed sekund膮 xd

Z jednej strony nie chcesz ras silniejszych od cz艂owieka a z drugiej chcesz by艣my ci膮gle byli napadani.

Plus, ludzie tam s膮 o wiele silniejsi ni偶 ci kosmici. Maj膮 technologi臋 kt贸ra im zapewnia dominacje... a na'vi nawet zbroi nie nosz膮...

Image

G贸ra
Offline Profil E-mail  

PostWys艂any: Nie, 06 Gru 2009, 15:56 
Br膮zowy Smok
Awatar u偶ytkownika

Sza艂as napisa艂(a):
Z jednej strony nie chcesz ras silniejszych od cz艂owieka a z drugiej chcesz by艣my ci膮gle byli napadani.

Chodzi mi o wygl膮d. Zrozumia艂e jest, 偶e gdy kto艣 napada na nas, to powinien by膰 od nas silniejszy. Raz, bo wtedy ma wi臋ksze szanse, a dwa 偶e wtedy zwyci臋sto smakuje o wiele lepiej (bo co to za frajda wygra膰 ze s艂abszym przeciwnikiem). A tutaj to ludzie atakuj膮 inn膮 ras臋, maj膮c wy艂膮cznie przewag臋 technologiczn膮.

BTW. W tym trailerze wybitnie wykorzystuj膮 soundtrack z Wyspy. Czy偶by nie mieli jeszcze w艂asnej 艣cie偶ki d藕wi臋kowej? xD

G贸ra
Offline Profil E-mail  

PostWys艂any: Wto, 22 Gru 2009, 00:46 
CHAOS S.P. z o.o.
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: Pon, 22 Sty 2007, 14:42
Miejscowo艣膰: krak贸w
Cytuj:

Chodzi mi o wygl膮d. Zrozumia艂e jest, 偶e gdy kto艣 napada na nas, to powinien by膰 od nas silniejszy. Raz, bo wtedy ma wi臋ksze szanse, a dwa 偶e wtedy zwyci臋sto smakuje o wiele lepiej (bo co to za frajda wygra膰 ze s艂abszym przeciwnikiem). A tutaj to ludzie atakuj膮 inn膮 ras臋, maj膮c wy艂膮cznie przewag臋 technologiczn膮.

A w Dystrykcie, to, 偶e kosmici s膮 silniejsi fizycznie nie du偶o im daje, ludzie maja pistolety, a kosmici swoich uzy膰 nie chc膮. Ahm, i wcale nie napadaj膮 na ziemi臋 xD

Czekamy, czekamy. Mnie osobi艣cie niebieskie cz艂ekopodone stwory przypominaj膮 peki艅czyki (;

[U. czyli Paranoja]

G贸ra
Offline Profil E-mail  

PostWys艂any: Czw, 24 Gru 2009, 15:35 
Nios膮cy Kamie艅
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: Wto, 20 Lut 2007, 12:59
Miejscowo艣膰: Krk wtf !?
Czy wiecie, 偶e...

... powstanie gra na podstawie filmu?

W sumie rzecz do艣膰 do przewidzenia w epoce, w kt贸rej jak ju偶 co艣 si臋 promuje to wielotorowo, 偶eby zarobi膰 na tym mo偶liwie najwi臋cej...
I tak nie kupi臋, bo szkoda mi $$ i nie mam sprz臋tu, 偶eby mi zadzia艂a艂o, ale ch臋tnie zobaczy艂bym gr臋 w dzia艂aniu :)

pzdr

--== Z.O.N.A. - Czas Artefakt贸w ==--
S艂u偶bowo w Krakowie. Wracam ~17.09. W sprawach pilnych pisa膰 PW/SMS.
Od pa藕dziernika zn贸w na stra偶y porz膮dku w Anduinie.

G贸ra
Offline Profil E-mail  

PostWys艂any: Czw, 24 Gru 2009, 16:08 
Mieszkaniec
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: 艢ro, 23 Wrz 2009, 21:42
Miejscowo艣膰: Warszawa
ja wiem, ja wiem!^^ ogl膮dlam ostatnio na Hyperze jak to robili.. urywki z gry robily wrazenie :D no i perspektywa gry z 2 stron tez brzmi interesujaco, zwlaszcza ze podobno maja byc zupelnie inne misje dla na'vi i gosci w mundurach, nie wspominajac juz o stylu walki i broniach ^^

Zavira

G贸ra
Offline Profil E-mail  

PostWys艂any: Pi膮, 25 Gru 2009, 15:31 
Szlachcic
Awatar u偶ytkownika

Dzi艣 premiera... ale z racji 艣wi膮teczno-rodzinnych obowi膮zk贸w p贸jd臋 na niego jutro. Full 3D i wszystkie bajery. 3 godziny filmu to pono膰 1.5 godziny wra偶enia 偶e si臋 jest w innym 艣wiecie. Ma si臋 pono膰 wra偶enie 偶e akcja toczy si臋 zbyt szybko i nie jeste艣 w stanie wszystkiego wy艂apa膰.

................................................................................................................

Chc臋 umrze膰 i narodzi膰 si臋 na nowo... Jako Na'wi... B O S K i E

Image

G贸ra
Offline Profil E-mail  

PostWys艂any: Pi膮, 08 Sty 2010, 19:30 
Br膮zowy Smok
Awatar u偶ytkownika

W sumie obieca艂em recenzj臋, ale 偶e od tych roi si臋 w internecie (a sam zreszt膮 nie umiem ich dobrze pisa膰 xD) to po prostu podziel臋 si臋 swoj膮 opini膮 na temat filmu. Bo to film, o kt贸rym mo偶na dyskutowa膰 d艂ugo... Og贸lnie posypi膮 si臋 spoilery, wi臋c zamiast wstawia膰 co chwil臋 komend臋 spoiler, to po prostu je艣li kto艣 nie ogl膮da艂, to niech wstrzyma si臋 z czytaniem.

Og贸lnie Avatar to film ARCY, ale jedynie pod niekt贸rymi wzgl臋dami.
Na pewno mistrzostwo je艣li chodzi o efekty specjalne. Mo偶e nie mia艂em tej przyjemno艣ci podziwia膰 go w IMAXie, ale seans 3D w multikinie wystarczy艂, by do ko艅ca dnia by膰 pod wra偶eniem pi臋kna Pandory. Planeta zosta艂a dopracowana w ka偶dym szczeg贸le. Bogactwo i pomys艂owo艣膰 flory i fauny jest niesamowite. Uda艂o im si臋 stworzy膰 ekosystem, kt贸ry z jednej strony ma sens, a z drugiej zachwyca sw膮 innowacyjno艣ci膮, a przy okazji daje nam wra偶enie czego艣 obcego. Stworzenia oparte na 6 ko艅czynach, gigantyczne drzewa, innowacyjna ro艣linno艣膰, wszystko pi臋knie 艣wi臋c膮ce w nocy. Pierwsze wra偶enia s膮 niesamowite.

Niestety potem zaczyna si臋 to troch臋 krzaczy膰. Bo paradoksalnie najbardziej niepasuj膮cym do tego 艣rodowiska stworzeniem s膮 Na'vi. Podczas, gdy ka偶de zwierze w 艣wiecie jest jedyne w swoim rodzaju, Na'vi to nic innego jak wysocy, niebiescy ludzie o troch臋 kotowatej mordzie, z ogonem i wtyczk膮 usb w warkoczu. Co ciekawe podczas gdy wszystkie inne stworzenia na Pandorze oparte s膮 na 6 ko艅czynach, Na'vi maj膮 ich "tylko" 4 ;). Wiem, 偶e to taki wym贸g i inaczej przedstawieni byliby zwyczajnie nieatrakcyjni, ale mimo wszystko jest w tym pewna niekonsekwencja.

Dziwi mnie te偶 ca艂a ta idea 艂膮czenia si臋 umys艂贸w poprzez te mackowe kabelki :P. Og贸lnie pomys艂 艣wietny. Genialnie by艂oby tak dorwa膰 tego ich pterodaktyla, pod艂膮czy膰 si臋 pod niego i lata膰 steruj膮c my艣lami jego lotem. To 艣wietnie rozpala wyobra藕nie.
Ale po jakim艣 czasie wzi臋艂a mnie my艣l "jaki to ma sens?". Bo nie mog臋 oprze膰 si臋 wra偶eniu, 偶e ca艂y ten system istnieje wy艂膮cznie dla przyjemno艣ci i u偶ytku Na'vich. Niestety w filmie ma艂o by艂o powiedziane na temat tych po艂膮cze艅 (one mia艂y jak膮艣 nazw臋, co nie?). Ciekawi mnie czy inne stworzenia r贸wnie偶 艂膮cz膮 si臋 w ten spos贸b z innymi, a je艣li tak to po co i co z tego maj膮? Dlaczego przy pod艂膮czeniu to w艂a艣nie Na'vi wydaj膮 polecania stworzeniom, a nie na odwr贸t? Wi臋kszo艣膰 zwierz膮t mia艂a po dwa porty dla pod艂膮czenia Na'vi :P. Na'vi wydaj膮 si臋 mie膰 tylko w warkoczu, ale odnosze te偶 wra偶enie, 偶e drugi kabel maj膮 w ogonie. Je艣li tak, to czy mog膮 si臋 pod艂膮czy膰 do dw贸ch stworze艅 na raz? xD Albo dwoma do jednego? Kurcze, pyta艅 jest bez liku i chyba odpowiedzi na nie nie znajd臋, ale og贸lnie mora艂 z tego wymy艣lili艣my z kumplami taki:

Wracaj膮c do efekt贸w specjalnych, to chyba 偶aden film nie zapewni艂 mi jeszcze tylu wra偶e艅. By艂o cudnie. 3D, krajobrazy, natura, walki. Sceny bitew by艂y wspania艂e, a szczeg贸lno艣ci wybuchy. Tutaj na pochwa艂臋 zas艂uguje ud藕wi臋kowienie. D藕wi臋k wybuch贸w dos艂ownie wbija艂 w fotel. Ten film po prostu trzeba obejrze膰 w kinie.

Jedno te偶 musz臋 przyzna膰. Avatar to w 200% EPIC. Wszystko, co wida膰 na ekranie, jest cudowne, majestatyczne, pot臋偶ne i niesamowite. Nie m贸wi臋 tu tylko o przyrodzie i Na'vich (kt贸rzy swoj膮 drog膮 nie przypadli mi a偶 tak bardzo do gustu), ale i o ludziach, ich broniach, pojazdach i technologii. Mechy by艂y genialne. Pu艂kownik wymiata艂. W og贸le najbardziej epick膮 scen膮 by艂o, gdy wyskoczy艂 w swoim mechu z eksploduj膮cego statku. W tym momencie go艣膰 wyrobi艂 300% epicko艣ci :D.
Ale i tak za najlepsz膮 scen臋 uwa偶am moment, gdy na ekranie by艂o wida膰 ca艂膮 flot臋 statk贸w i helikopter贸w ludzi lec膮c膮 do ataku. Ci臋偶ko opisa膰 wra偶enie, jakie na mnie zrobi艂a.

By jednak nie by艂o tak s艂odko. Fabu艂a... Psioczono o niej ju偶 wiele, ale to by艂o od razu wida膰, i偶 nie jest ona mocn膮 stron膮 filmu. Rzeczywi艣cie to taki Pocahontas w klimatach sci-fi. Chocia偶 mi osobi艣cie film przypomina艂 animacj臋, kt贸ra wesz艂a do kin kilka miesi臋cy temu. Battle for Terra. Podobne, co nie?

Ale og贸lnie to film polecam ka偶demu. Nie dla fabu艂y, ale dla efekt贸w. Dla czego艣 takiego warto i艣膰 do kina :D.

G贸ra
Offline Profil E-mail  

PostWys艂any: Pon, 11 Sty 2010, 22:04 
Mieszkaniec
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: Sob, 24 Sty 2009, 23:16
Ric Simane napisa艂(a):
Rzeczywi艣cie to taki Pocahontas w klimatach sci-fi.

Wi臋cej co do tej my艣li tutaj ;)

Ja niestety nie mam jak obejrze膰 tego hitu w kinie i czuje, 偶e przez to du偶o strac臋, nie mniej jednak musz臋 go zobaczy膰, 偶eby chocia偶by dowiedzie膰 co tak wiele ludzi chwali.

"呕ycie przecieka mi臋dzy palcami, gdy nie turlasz kostkami" ;)

G贸ra
Offline Profil E-mail  

PostWys艂any: Sob, 16 Sty 2010, 20:20 
Szlachcic
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: Sob, 27 Sty 2007, 19:25
Miejscowo艣膰: z Rumenoru
Ten USB nazywa艂 si臋 tyavi. Nie wszystkie stworzenia mia艂y po 6 ko艅czyn, Ikrany i ten szczytowy drapie偶nik mia艂y 4 ko艅czyny. U Na'vi zauwa偶y艂em tylko jedno "艂膮cze". Z drugiej strony te偶 mnie dziwi taka odr臋bno艣c u Na'vi. Ko艅czyny, ko艅czynami.... ale oczy! Zauwa偶yli艣cie, 偶e k膮zde zwierz臋, w艂膮cznie z lataczami mia艂o po dwie pary oczu. U niekt贸rych szcz膮tkowe, ale dwie, tylko jakim艣 cudem u Na'vi nie ma tej drugiej pary. Chocia偶, zaraz a te prolemury, te偶 mia艂y dwie pary oczu? Tak, chyba mia艂y.

to tylko anio艂 czasami
rozdawa艂 przez moje r臋ce"
Ks. Jan Twardowski

Eol Eldar

G贸ra
Offline Profil  

PostWys艂any: Wto, 02 Lut 2010, 20:38 
Mieszkaniec
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: Sob, 24 Sty 2009, 23:16
O ile umiem liczy膰, 'Avatar' nominowany jest do 9 Oskar贸w ;)
szczeg贸艂y: klik!

"呕ycie przecieka mi臋dzy palcami, gdy nie turlasz kostkami" ;)

G贸ra
Offline Profil E-mail  

PostWys艂any: Wto, 02 Lut 2010, 21:33 
Br膮zowy Smok
Awatar u偶ytkownika

Nie藕le. W wielu kategoriach mo偶e wygra膰, szczeg贸lnie w tych zwi膮zanych z wystrojem i efektami. Co do muzyki to bym polemizowa艂, gdy偶 dla mnie Horner 艣rednio si臋 spisa艂, ale na pewno da艂bym filmowi oskara za reszt臋 ud藕wi臋kowienia :D.

G贸ra
Offline Profil E-mail  

PostWys艂any: 艢ro, 03 Lut 2010, 13:40 
K艂uk艂ak
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: Pi膮, 05 Wrz 2008, 21:51
Miejscowo艣膰: jPaolia
Meriadok napisa艂(a):
Ten USB nazywa艂 si臋 tyavi. Nie wszystkie stworzenia mia艂y po 6 ko艅czyn, Ikrany i ten szczytowy drapie偶nik mia艂y 4 ko艅czyny.[...]

Nie, latacze mia艂y 6 ko艅czyn. Dwie pary skrzyde艂 i ma艂e n贸偶ki do przytrzymywania si臋.
A, i 艂膮cze nazywa艂o si臋 tsaheylu, wym. [csahelu].

Moja posta膰 w Anduinie.

G贸ra
Offline Profil E-mail  

PostWys艂any: Pon, 08 Lut 2010, 21:42 
CHAOS S.P. z o.o.
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: Pon, 22 Sty 2007, 14:42
Miejscowo艣膰: krak贸w
Cytuj:
Niestety potem zaczyna si臋 to troch臋 krzaczy膰. Bo paradoksalnie najbardziej niepasuj膮cym do tego 艣rodowiska stworzeniem s膮 Na'vi.

to samo wra偶enie, jakby byli wklejeni na si艂臋.
og贸lnie mam wra偶enie, ze poza kilkoma fragmentami 艣wiat jest straszliwie niesp贸jny, zaczynaj膮c od kotk贸w, ko艅cz膮c na innej atmosferze i paradoksalnie nadal zielonych roslinach. te mniejsze, owszem fluorestencyje i wypasione, ale du偶e drzewa? hehm. Pandora jest jednie jakby ziemi膮 w prehistorii, z owadami/gadami zamiast ssak贸w i innym sk艂adem powietrza.

Osobi艣cie nie zgadzam si臋 na wszelakie nominacje i nagrody w temacie "najlepszy dramat, najlepszy scenariusz, itd'. Gdyby nie wielko艣膰 efekt贸w, kolorowy wypas i m贸wi膮c prawdzie w oczy temu, "偶e du偶o si臋 dzieje" film by pewnie nie robi艂 az takiej furory.
Zastanawiam si臋 czy to po prostu niewypa艂 czy zabieg celowy (w sensie wspania艂e efekty + dobry scenariusz to ju偶 za du偶o?)

[U. czyli Paranoja]

G贸ra
Offline Profil E-mail  

PostWys艂any: Wto, 09 Lut 2010, 12:36 
Ksi臋ciunio
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: Sob, 30 Gru 2006, 16:31
Ja te偶 w ko艅cu obejrza艂em i podziel臋 si臋 wra偶eniami, cho膰 nic nowego do tematu raczej nie wnios臋.

Pierwsze wra偶enie - po prostu WOW. Kamera lec膮ca nad wielkim, tr贸jwymiarowym lasem robi po prostu niesamowite wra偶enie. Podobnie z reszt膮 jak ka偶de nast臋pne z pocz膮tkowych uj臋膰: tunel z kriokomorami, hologramy, helikoptery... wszystko wygl膮da 艣wietnie. Avatar to trzygodzinny pokaz efekt贸w specjalnych w najlepszym wykonaniu, jakie do tej pory widzia艂em. Niestety, jak ju偶 wspomniano wcze艣niej, to zwyk艂a, hollywoodzka, banalna historia z tanim moralizowaniem i przewidywalnym jak wyniki wybor贸w na Ukrainie happy endem. Nie ma sensu rozpisywa膰 si臋 nad niekonsekwencj膮 w tworzeniu 艣wiata, wiadrami epicko艣ci uklepywanej 艂opatami po najmniejszych szczelinach i irytuj膮cym podobie艅stwem do Pocahontas, bo nie by艂bym ani pierwszym, ani ostatnim, kt贸ry o tym rozprawia.

W podsumowaniu powiem wi臋c tylko, 偶e Avatar to film, kt贸ry koniecznie trzeba obejrze膰, ale tylko w kinie i tylko w 3D, w dowolnym miejscu na ziemi, bo gdyby nawet nie by艂o napis贸w, a dubbing by艂 po tajsku, to nikt nie powinien mie膰 problem贸w w zrozumieniu tre艣ci i odgadni臋ciu zako艅czenia filmu. Oczywi艣cie o tyle, o ile da si臋 znie艣膰 tajskie dziamganie przez 3 godziny...

G贸ra
Offline Profil E-mail  

PostWys艂any: Wto, 09 Lut 2010, 12:43 
Nios膮cy Kamie艅
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: Wto, 20 Lut 2007, 12:59
Miejscowo艣膰: Krk wtf !?
Savio napisa艂(a):
przewidywalnym jak wyniki wybor贸w na Ukrainie happy endem.

Daj spok贸j, tam to s膮 偶ywe emocje, Avatar by艂 przewidywalny jak sk艂ad wody mineralnej...
Savio napisa艂(a):
W podsumowaniu powiem wi臋c tylko, 偶e Avatar to film, kt贸ry koniecznie trzeba obejrze膰, ale tylko w kinie i tylko w 3D, w dowolnym miejscu na ziemi, bo gdyby nawet nie by艂o napis贸w, a dubbing by艂 po tajsku, to nikt nie powinien mie膰 problem贸w w zrozumieniu tre艣ci i odgadni臋ciu zako艅czenia filmu. Oczywi艣cie o tyle, o ile da si臋 znie艣膰 tajskie dziamganie przez 3 godziny...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (co raz bardziej z ka偶dym zdaniem ;) ;D )

--== Z.O.N.A. - Czas Artefakt贸w ==--
S艂u偶bowo w Krakowie. Wracam ~17.09. W sprawach pilnych pisa膰 PW/SMS.
Od pa藕dziernika zn贸w na stra偶y porz膮dku w Anduinie.

G贸ra
Offline Profil E-mail  

PostWys艂any: Wto, 09 Lut 2010, 17:12 
Mieszkaniec
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: Pon, 29 Gru 2008, 13:33
Ja by艂am wczoraj, z matk膮 i z bratem... Mieli艣my wspania艂膮 zabaw臋 polegaj膮c膮 na zgadywaniu, co si臋 stanie za chwil臋. I wiecie co? Jeste艣cie zbyt surowi. Ja nie zgad艂am a偶 dwa razy! Po pierwsze, by艂am pewna, 偶e ten je(s艂uchacz jedynego s艂usznego radia ocenzurowa艂 ten plugawy wyraz)any rasista dostanie w pap臋, a nie dosta艂 i do tego prze偶y艂! Po drugie... Dlaczego oni zabili Grace? To by艂 cios poni偶ej pasa!

Bo nie skar偶y si臋 i umiera po cichu"
Dezerter

G贸ra
Online Profil  

PostWys艂any: Wto, 09 Lut 2010, 18:01 
Pierzasty elf
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: Wto, 29 Kwi 2008, 14:14
Miejscowo艣膰: Bia艂y B贸r k. Grudzi膮dza
Powiem tak, jecha艂em na film z za艂o偶eniem "ogl膮da si臋 to tylko dla efekt贸w specjalnych" i mile si臋 zaskoczy艂em. Mo偶e za ma艂o widzia艂em jeszcze hollywoodzkich produkcji bo za m艂ody jestem i dlatego to ca艂e tanie moralizowanie i happy endy nie irytuj膮 mnie a偶 tak bardzo, mo偶e to kwestia charakteru bo wol臋 tanie moralizowanie i happy end ni偶 bycie trv oryginalnym na si艂臋, w ka偶dym razie film mi si臋 podoba艂 bez wi臋kszych zastrze偶e艅. Widzia艂o si臋 lepsze, ale Avatar nie by艂 z艂y.

G贸ra
Offline Profil E-mail  

Wy艣wietl posty z poprzednich:  Sortuj wed艂ug  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 46 posty(贸w) ]  Id藕 do strony 1, 2, 3  Nast臋pna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy to forum: Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w oraz 1 go艣膰

Nie mo偶esz zak艂ada膰 nowych temat贸w na tym forum
Nie mo偶esz odpowiada膰 w tematach na tym forum
Nie mo偶esz edytowa膰 swoich post贸w na tym forum
Nie mo偶esz usuwa膰 swoich post贸w na tym forum
Nie mo偶esz dodawa膰 za艂膮cznik贸w na tym forum

Szukaj: